DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Düzce
Hafif Yağmurlu
26°C
Düzce
26°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
32°C
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
REKLAM
REKLAM

SAMİMİ İLETİŞİM

SAMİMİ İLETİŞİM
11.09.2023 14:27
5
A+
A-

Nümerolog, Yaşam Koçu Melike Çağlarım’ın ikinci yazısını yayımladı. Yaşama dair önemli noktalardan bahsettiği yazısında bu hafta” Samimi İletişimi” konu aldı

Tecrübelerim bana şunu öğretti;   kendi  bedenim, daha fazla özerklik ve özgüven kazanmamı sağlayan bütün  gerekli bilgilerin kaynağıdır.  Uzun süre içimde hapsolmuş duyguları hissetmeme izin verdiğim zaman, geçmişimden kurtulmaya başladım. Neredeyse hayatım boyunca stres altında yaşadım. Alışa gelmiş ahlak ve değerler sistemi doğrultusunda hareket etmek için hissettiğim kötü duyguları yok sayıp, hissetmediğim iyi duyguları yaşayabilmek için bunu yaptım. Aslında bir kız çocuğu olarak sevile bilmek için bunu yaptım. Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı, sevgi yoksa onu zorla yaratamayacağımı kabullenmek yıllarımı aldı. Artık böylesine bir sevgiyi talep etmeyi bıraktım ve dayatılan tüm ahlakı değerlere boyun eğmeye son verdim.
Ne var ki yaş  aldıkça anne babamızın bize vermediği sevgiyi verecek başka insanlar bulmak daha da zorlaşır. Beden tam olarak neye ihtiyaç duyduğunu bilir, mahrum kaldıklarını unutmaz, mahrumiyet ya da boşluk ordadır, bir gün doldurulmayı bekler..
Ancak bedenin beklentileri yaş aldıkça azalmaz. Bu duyguları fark edip baskı ve inkarlardan kurtulup kabullenişe geçersek kendi çocukluğumuzun gerçekliğini görebiliriz. Böylece o içimizde bulunan bekleyiş içerisindeki çocuğa yardım edebiliriz.
Anne babamızın bize göstermediği ilgiyi, saygıyı, duygularımıza dair arayışı, gerekli olan korumayı ve koşulsuz sevgiyi kendimize göstere biliriz. Bir zamanlar olduğumuz çocuğu sevmeliyiz. Aksi halde sevginin ne olduğunu bilmemiz mümkün değildir.
Ve tüm bunlar yanlış seçimler, yanlış kararlar ve evlilikleri doğuruyor. Dolayısıyla bir kısır döngünün içine giriyoruz. Çocukluğumuzun hayatımızın geri kalanı üzerindeki etkisi küçümsenmeyecek kadar fazla.
Gelin hep birlikte çocukluğumuza gidelim ve üzerini örttüğümüz ne kadar duygu varsa tek tek yüzleşip kabullenişe geçelim. Öncelikle içimizde ki o çocuğa sarılalım..

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.