DOLAR
34,2822
EURO
37,2128
ALTIN
2.980,73
BIST
9.052,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Düzce
Yağmurlu
13°C
Düzce
13°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
REKLAM
REKLAM

Düzce’de Su Krizi: Günlerdir Süren Kesinti ve Düşük Basınç Vatandaşı Canından Bezdirdi!

Düzce’de Su Krizi: Günlerdir Süren Kesinti ve Düşük Basınç Vatandaşı Canından Bezdirdi!
01.10.2024 02:17
326
A+
A-

Düzce’de haftalardır devam eden su kesintisi ve düşük su basıncı, şehirde yaşayan vatandaşları isyan ettirdi. Özellikle sıcak yaz günlerinde sık sık yaşanan su kesintileri, birçok mahallede temel ihtiyaçların karşılanmasını zorlaştırdı. Evlerde suyun akmadığı, akan yerlerde ise basıncın çok düşük olduğu şikayetleri giderek artarken, vatandaşlar çözüm bekliyor.

Mahallelerden Tepkiler Büyüyor

Başta Kalıcı Konutlar, Aziziye, ve Konuralp gibi yoğun nüfuslu mahallelerde, su kesintileri ciddi boyutlara ulaştı. Vatandaşlar, yetkililerin soruna çözüm bulamamasından dolayı tepkili. Mahalle sakini Ayşe Yılmaz, “Çocuklarımın banyosunu bile yaptıramıyorum. Yeter artık, çözüm bulsunlar!” şeklinde tepkisini dile getirdi. Bir başka vatandaş ise tankerlerle su taşımak zorunda kaldıklarını ve yetkililere ulaşamadıklarını belirtti.

Düşük Basınçla Gelen Zorluklar

Bazı bölgelerde su akışı tamamen kesilmese de, düşük basınç sebebiyle suyun kullanımı neredeyse imkânsız hale geldi. Özellikle üst katlarda oturan vatandaşlar, suyun musluklardan adeta damlayarak aktığını ve evde temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını belirtiyor.

Belediyeden Açıklama Bekleniyor

Düzce Belediyesi, su kesintileri ve basınç sorunlarıyla ilgili henüz kapsamlı bir açıklama yapmadı. Vatandaşlar, yetkililerden su tedarikinin ne zaman normale döneceğine dair net bir bilgi bekliyor. Özellikle okul sezonunun başlamasıyla birlikte artan su kullanımı, su krizinin daha da büyümesine sebep olabilir.

Düzce halkı, su kesintilerine kalıcı bir çözüm bulunması için yetkililerin acilen harekete geçmesini talep ediyor.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.