DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Düzce
Hafif Yağmurlu
26°C
Düzce
26°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
32°C
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
REKLAM
REKLAM

SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS SANATÇILARI BİR ARAYA GELDİ

SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS SANATÇILARI BİR ARAYA GELDİ
27.10.2023 13:00
2
A+
A-

Cumhuriyetin 100. Yıl Kutlamaları kapsamında, 25-26 Ekim 2023 tarihlerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcıları Sanatçı Tanıtma Kartı sahiplerinin ürünlerinin sergilendiği ve icra dallarına özgü yapım usullerinin uygulamalı olarak gösterildiği workshop etkinliği düzenledi.

Turizm Danışma Ofisinin önünde gerçekleştirilen organizasyona, İlimizin Somut Olmayan Kültürel Miras sanatçılarından; Kemençe Yapımı icracısı  Ömer DEMİR, Ebru ve Kağıt Yapımı icracısı  Yusuf PARLAK, Bıçakçılık İcracısı  Alper TÜFEKÇİ ve Mehmet ŞEKER, Sepet Örücülüğü icracısı  Recep ERBAY, Ebru İcracısı  Yasemin ARSLAN DİNÇER, Kanun İcracısı  Hüseyin KEMAN, El Nakışı İcracısı  Meral ÇARIKÇI KABA, Yazmacılık/Ahşap Baskıcılık İcracısı  Rukiye YEŞİL, İşleme İcracısı Nilgün ÖZÇELİK ve Hasır Dokuma İcracısı Nükhet ACAR katılım sağlayarak destek verdiler.Ayrıca, savaş madalyaları ve Osmanlı Dönemi eski paraları gibi eserlerin koleksiyonunu yapan Kolleksiyoner  Cahit ÖZEL’de etkinlikte ürünlerini sergiledi. Düzce  Valisi Selçuk Aslan stantları ziyaret etmesinin ardından, Turizm Danışma Ofisinde Düzce İl Kültür Ve Turizm Müdürü  İlknur AYNAN’la bir değerlendirme yaparak, Düzce’nin her alanda tanıtılması için gereken çalışmalara destek olunacağını ve düzenlenen etkinlikten dolayı İl Müdürü AYNAN’a ve ekibine teşekkür etti. Programda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Düzce Valisi  Selçuk ASLAN, “Öncelikli olarak cumhuriyetin 100. yılını kutlama heyecanı içeresindeyiz. Kısmet olursa 28 Ekim Cumartesi günü başlayacak ana törenlerle beraber Cumhuriyetimizin 100. yılını, yani bir asırlık çınarı kutlamış olacağız. Düzce’de dolu dolu 100. yıl kutlama programı hazırladık. Bu anlamda her adımda halkla bütünleşmeye, halkla kaynaşmaya dönük bir program olacak. Halkımızın da programlarda yer almasını hedeflediğimiz adımlar şeklinde ilerlemekte. Ana caddemizde, Düzce’nin somut olmayan kültür miras taşıyıcısı ustalarımızın eserleriyle, halkımızın beğenisine çıktık. Hakikatten her biri el emeği göz nuru çalışmalar, bir kısmı yavaş yavaş ustalığı noktasında sona eren çalışmalar olduğu için de bu faaliyetlerin halkla bütünleşmesi, en azından yeni ilgi duyacak gençlerimizin beğenisi açısından verimli olacağını düşünüyoruz.” İfadelerinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.