DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Düzce
Hafif Yağmurlu
26°C
Düzce
26°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
32°C
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
REKLAM
REKLAM

Düzce’de Faruk Özlü Ve Alper Gezeravcı Eşliğinde Bilim Merkezi Açıldı.

Düzce’de Faruk Özlü Ve Alper Gezeravcı Eşliğinde Bilim Merkezi Açıldı.
14.03.2024 22:48
14
A+
A-

Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Dr. Faruk Özlü, bir kez daha söz verdiği gibi harekete geçti ve Düzce’ye olan taahhüdünü gerçekleştirerek Düzce Bilim Merkezi’ni hayata geçirdi.

Cumhuriyet Mahallesi’nde konumlanan Düzce Bilim Merkezi’nin açılışına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın yanı sıra Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı da katıldı.

Tören, Düzcelilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Konuşmalarda özellikle Düzce ve çevresine hitap edilerek, Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak olan bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlayacak bir merkez olacağı vurgulandı. Düzce Bilim Merkezi’nin, çocukların deneysel ve uygulamalı etkinliklerle bilimi daha iyi anlamalarını ve öğrenmelerini amaçladığı belirtildi.

Ayrıca, TÜBİTAK’a yapılan 15 milyon TL’lik yatırımla dizayn edilen Düzce Bilim Merkezi, Türkiye’nin 12. Bilim Merkezi olma özelliğini taşıyor. Son teknoloji cihazlarla donatılan merkez, 7 bin 630 metrekarelik bir alanda yer alıyor ve sergi salonları, deney düzenekleri, oyun alanı, sessiz kütüphane, bilim mağazası ve 12 ileri düzeyde geliştirilmiş bilim atölyesine ev sahipliği yapıyor. Ayrıca, merkezin teras katında 30 kişilik bir planetaryum bulunuyor. Düzce Bilim Merkezi, sadece Düzce için değil, aynı zamanda bölge ve ülke genelinde önemli bir yatırım olarak kabul ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.