DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Düzce
Hafif Yağmurlu
26°C
Düzce
26°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
32°C
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
REKLAM
REKLAM

Sosyal İnovasyon ve Tasarım Odaklı Düşünme

Sosyal İnovasyon ve Tasarım Odaklı Düşünme
03.11.2023 17:34
2
A+
A-

Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Sosyal İnovasyon ve Tasarım Odaklı Düşünme” başlıklı seminer, çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Dr. Furkan Düzenli’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa davetli konuşmacı olarak katılan İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğretim elemanı Dr. Muhammed Erkam Kocakaya, “Sosyal İnovasyon ve Tasarım Odaklı Düşünme” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Dr. Muhammed Erkam Kocakaya programda; “Sosyal Politika, Sürdürülebilir Kalkınma İçin Küresel Amaçlar, İnovasyon-Sosyal İnovasyon, Sosyal İnovasyon ve Tasarım Odaklı Düşünme” başlıkları altında bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Kendisini girişim ve gelişim mentoru olarak tanımlayan davetli konuşmacı, iyi bir girişimci olmak için fikir ve tasarım aşamalarının hangi yöntemlerle oluşturulacağı hakkında bilgiler verdi. Bireylerde aranan en iyi yetkinliğin takım çalışması olduğunu belirten Dr. Kocakaya, çok yönlü olmanın ve etki üretmenin önemi üzerinde durdu. Sosyal inovasyon sürecini, iyi ve kötü uygulama örnekleri üzerinden anlatan Dr. Muhammed Erkam Kocakaya, Sosyal İnovasyon ve Tasarım Odaklı Düşünme sürecini; “Empati Tanımla, Fikir Üret, Prototip, Test Et ve Yinele” adımlarıyla açıklayarak bu sürecin sonunda bireylerin takım çalışması ve iletişim yeteneğinin arttığını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.