DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Düzce
Hafif Yağmurlu
29°C
Düzce
29°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Çok Bulutlu
30°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
REKLAM
REKLAM

BAŞKAN ÖZLÜ MISIR HASADINA KATILDI

BAŞKAN ÖZLÜ MISIR HASADINA KATILDI
30.10.2023 17:23
1
A+
A-

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, eski adı FÜPAŞ olan Tarım Akademisi alanında gerçekleştirilen mısır hasadına katıldı.

Düzce Belediyesi, il merkezinde tarımsal üretimin arttırılması, atıl vaziyetteki tarım alanlarının ekonomiye kazandırılması noktasında önemli girişimlerde bulunmayı sürdürüyor. Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleriyle eski adı FÜPAŞ olan arazinin geçen yıl Tarım Bakanlığından Düzce Belediyesine geçerek Tarım Akademisi adı altında faaliyetlerine devam eden arazi de mısır hasadı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Müşaviri Zehra Eren ve Düzce Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun’un da hazır bulunduğu mısır hasadında tarım akademisinin öneminden bahseden Başkan Özlü, “Biz burada çiftçimize, tarımla uğraşanlara modern tarım tekniklerini anlatmak, öğretmek istiyoruz. Geçen yıl arazinin boş kalmaması için mısır ekmiştik. Bugün mısır hasadını yapıyoruz. Bol ve bereketli bir hasadımız var. Aynı zamanda bugün marul ekiyoruz. Burada daha önce bilindiği üzere tıbbi aromatik bitkiler yetiştirdik. Bunlardan yağ üretiyoruz. Yaklaşık 66 çeşit ürüne ulaştık. Bunları da Türkiye’nin önemli pazarlama firmalarının envanterinde pazarlıyoruz. Aynı şekilde belediye şirketimiz BelTur’un tesislerinde de bunları satışa sunuyoruz” dedi. Arazinin, tarım tekniklerinin öğretildiği ve uygulandığı müstesna bir merkez olacağını ifade eden Başkan Dr. Faruk Özlü, “Tarım Akademisi fikrini çok önemsiyoruz. Düzce Belediyesi olarak bu projemizin uygulamaları devam edecek” şeklinde konuştu. Başkan Özlü, daha sonra Kusursuz Kafe personelleriyle birlikte marul dikimi gerçekleştirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.