DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Düzce
Hafif Yağmurlu
26°C
Düzce
26°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
32°C
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
REKLAM
REKLAM

BAŞARILI PROJESİNİ DESTEKLENMEYE LAYIK BULUNDU

BAŞARILI PROJESİNİ DESTEKLENMEYE LAYIK BULUNDU
06.07.2023 14:29
5
A+
A-

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Pınar Sevim Elibol’un “1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı” kapsamında TÜBİTAK’a sunduğu, “Karbon Nanopartikül Teknolojisi ile Odun Sirkesinden Nanogübre Üretimi ve Tarımsal Kullanım Potansiyelinin Araştırılması” başlıklı projesi desteklenmeye layık bulundu.

Proje kapsamında sanayi atığı olarak değerlendirilen odun sirkesinin ve yapısında bulunan katranın atık sınıfından çıkarılarak yüksek teknoloji ürünü olan nanogübre haline dönüştürülmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda proje çalışması sonucunda kimyasal gübreye alternatif olarak, ucuz, verimli ve çevre dostu nanogübreler elde edilerek, kimyasal gübre kullanımının en aza indirilmesi ve buna bağlı olarak çevrenin korunması ve çevre profilinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Dr. Öğr. Üyesi Pınar Sevim Elibol’un yürütücülüğünde Düzce Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olan proje çalışması, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Toprak Gübre ve Su Kaynakları Merkez Araştırma Enstitüsü ortaklığında gerçekleştirilecek. Ayrıca proje ekibinde Düzce Üniversitesi bünyesinde görev alan Doç. Dr. Erdem Elibol ve Öğretim Görevlisi Dr. Tuna Demirci araştırmacı olarak yer alıyor.

Düzce Üniversitesi’nin yaptığı açıklamada “Çevre ve sağlık alanlarında bölgesel kalkınma üniversitesi olan Üniversitemiz, katma değerli bilimsel çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede başta proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Pınar Sevim Elibol ve proje ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.