DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Düzce
Parçalı Bulutlu
32°C
Düzce
32°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
REKLAM
REKLAM

BAYRAM ÖNCESİ MEZARLIKLAR TEMİZLENDİ

BAYRAM ÖNCESİ MEZARLIKLAR TEMİZLENDİ
26.06.2023 18:59
13
A+
A-

Düzce Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların mezar ziyaretlerini daha rahat ve sağlıklı bir şekilde yapmaları amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında il genelindeki tüm mezarlıklarda yabani ot temizliği, yolların bakım ve düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Düzce Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile birlikte Kurban Bayramı öncesinde il merkezi genelindeki 56 mahalle de bulunan 61 mezarlığın temizlik ve bakım çalışmalarını hızlandırarak ziyarete hazır hale getiriyor.
Gerçekleştirilen çalışmaların son durumuna dair açıklamalarda bulunan Düzce Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Numan Şirin, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde 56 mahalle genelinde temizlik çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü belirterek, “61 mezarlığımızda ot tırpanı devam etmektedir. Mezar üstleri hariç genelinin temizliğini yapıyoruz. Bayram arifesinde geleneksel hale gelmiş olan uygulamamız var. Şehitlikte yapmış olduğumuz Kur’an tilaveti. Bu arife gününde de saat 11.00 ile 15.00 arasında Kur’an tilaveti yapılacaktır. Mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlarımızın yanı sıra sırf dinlemek için de gelmek isteyenleri bekliyoruz” dedi.

VATANDAŞLARA ÇÖP UYARISI
Özellikle bayram süreçlerinde mezarlık ziyaretlerinde bulunan vatandaşlardan ricaları olduğunu da sözlerine ekleyen Şirin, “Her bayram arifesinde de bayramda da ziyaret için gelen vatandaşlarımız mezar üstlerini temizleyip, çiçek ekiyor. Doğal olarak bunlardan çıkan çöpler oluyor. Bunları ya yan taraftaki mezarın etrafına atıyorlar ya da gelişi güzel sağa sola koyuyorlar. Rica ediyoruz; bizim ana kapılarımızın girişinde çöp konteynerlerimiz var. Buraya kadar getirip atsınlar” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.