DOLAR
34,1633
EURO
37,0879
ALTIN
2.977,09
BIST
9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Düzce
Yağmurlu
13°C
Düzce
13°C
Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
REKLAM
REKLAM

KÖŞEYAZISI: SU SORUNU VATANDAŞI ÇİLEDEN ÇIKARDI

KÖŞEYAZISI: SU SORUNU VATANDAŞI ÇİLEDEN ÇIKARDI
01.10.2024 13:49
1.042
A+
A-

HAKIMIZI HELAL ETMİYORUZ!

Düzce’nin Bitmek Bilmeyen Susuzluk Çilesi

Sevgili Düzceliler, bu haftaki yazımızda Düzce’mizin bitmek bilmeyen su sorununu kaleme almak istedik.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan sel felaketi sonrası Uğur Suyu ana su hattı regülatörü zarar gördü. Ancak bu olayın üzerinden uzun zaman geçmiş olmasına rağmen, ne yazık ki Düzce Belediyesi halen bu sorunu çözebilmiş değil. Bu durum, vatandaşlarımızı ciddi anlamda mağdur etmeye devam ediyor.

Neden Hâlâ Çözüm Yok?

Düzce Belediyesi, verdiği vaatleri yerine getirmekte yetersiz kalıyor ve halkın bedduasını almaya devam ediyor. Eğer böyle devam ederse, daha çok tepki toplayacak gibi görünüyor.

İşçiler eve geliyor, su yok. Öğrenciler eve geliyor, yine su yok. Ev temizliği yapacak olan hanımlar, su basıncının düşük olması sebebiyle işlerini yapamıyor. Kombiler çalışmıyor, hatta su eksikliği nedeniyle arızalanıyor. Peki, bu sorunun sorumlusu olan Düzce Belediyesi ne yapıyor? Maalesef halkın tepkisini hafifletmek dışında somut bir adım göremiyoruz.

Yağmur yağar su kesilir, güneş açar su kesilir. Hemen her gün park açılışları yapan Düzce Belediyesi, neden bu kadar temel bir soruna çözüm bulamıyor?

Yüzyıllar Geçiyor, Sorunlar Hâlâ Çözülemiyor

Sel felaketinden bu yana aylar ve yıllar geçti, ancak su sorunu hâlâ çözülmedi. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz? “Şehrin gerdanlığı” dediniz, projelerle trafik felç olmuş durumda. Etrafındaki esnaf mağdur. Sanki boğaz köprüsü yapılıyor! Allah aşkına, öncelikli işlerinizi yapın efendiler; yol, su ve altyapı gibi sorunları çözün. Yeni sanayi sitesinde her yağıştan sonra yollar göle dönüyor ve esnaf yine mağdur oluyor.

Basın Mensuplarına Eleştiri

Düzce’de birçok basın mensubu arkadaş, yalnızca “Padişahım çok yaşa!” naraları atıyor. Ancak gerçekler acıdır. Sayın Belediye Başkanı Faruk Özlü, üzgünüm ama durum böyle. En kısa zamanda, belediyenin asli görevi olan su sorununu çözdüğü günlerde görüşmek dileğiyle.

Sağlıklı ve mutlu günler dilerim

Yazar: Arif Gümüş

Yorumlar

  1. duzcesondkx dedi ki:

    Gerdanlık yapacağınıza su sorununu çözmek olsaydı keşke işiniz @duzcebelediyesi #düzcebelediyesi