DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Düzce
Hafif Yağmurlu
25°C
Düzce
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Çok Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
30°C
REKLAM
REKLAM

Türk savunma sanayii devi Sarsılmaz Silah’ta kardeş kavgası!

Türk savunma sanayii devi Sarsılmaz Silah’ta kardeş kavgası!
07.04.2024 21:53
379
A+
A-

Türk silah sanayinin önemli firmalarından olan Sarsılmaz ‘da sular durulmuyor. Sarsılmaz Aliş’in çocukları arasında anlaşmazlık sürüyor.

Türk silah sanayinin önemli kuruluşlarından Sarsılmaz Silah’ta sular durulmuyor. Sarsılmaz Silah’ın kurucusu Sarsılmaz Aliş’in kızı Nur Ala (Aliş) Ehmaloğlu, 2014 yılında kardeşi Latif Aral Aliş’e karşı, babasının vefatının üçüncü günü cenaze evinde kendisi ve annesinden imza alarak yönetime el koyduğu iddiasıyla başlattığı hukuk mücadelesine devam ediyor. Nur Ala (Aliş) Ehmaloğlu, bu kez de Sarsılmaz ALİŞ’ten diğer hissedara geçmiş hisselerin bir kısmı için mahkemeden tedbir kararı çıkarttı. Patronlar Dünyası’na açıklamalarda bulunan Nur Ala (Aliş) Ehmaloğlu;

“Bizim evde her saniye babam anılır. İyinin ötesinde bir insandı. Babam vefat ettiğinde çok üzüldüm, onu kaybetmeye hazır değildim. İşlerle ilgilenemedim, ağabeyime hisselerimi kullan, şirketi büyüt dedim. Beni yok sayacağı aklıma bile gelmedi. Ama son yıllardaki beyanlarında babamı anmadan her şeyi kendi yapmış gibi davranmasından rahatsız oldum. Babam gibi beni de yok sayıyor. Sanki ben duman oldum, gittim… Oysa o motosikletle dünyayı dolaşırken ben babamla çalışıyordum. Londra’da okurken Amerika’ya av tüfeği sattım ben. Şirketin hissedarıyım, kâr payı alamıyorum. Bu bencilliğe daha fazla tahammül edemeyeceğim, senin olmayan hisselerin üstüne oturma dedim. Sarsılmaz bir aile şirketi ve bencillik olamaz” diye konuştu.

“HUKUK MÜCADELEME KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİM”

Nur Ala (Aliş) Ehmaloğlu, alınan tedbir kararı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada “Hukuki mücadeleme kararlılıkla devam edeceğim” dedi. Sarsılmaz Aliş’in şirket yöneticileri ve diğer hissedarı tarafından hak ettiği değeri görmediği, şirketin bugünkü hissedarlık yapısının hukuka uygun ve adil şekilde oluşmadığı, kendisinin manevi değerleri ve ortaklık hakları yok sayılarak şirketin yönetildiği ve kâr payı alacaklarının dahi ödenmediği gibi çeşitli iddiaların yer aldığı yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Babam Sarsılmaz Aliş tarafından kurulmuş ve faaliyetlerini kesintisiz şekilde sürdürmekte olan Sarsılmaz Silah Sanayi Anonim Şirketi ile ilgili olarak uzun süredir basın yayın organlarınca tarafıma sorular yöneltiliyor olması ve cevaplanmaması halinde ise durumun asılsız söylentilere itibar edilmesine yol açacağı kaygısıyla açıklama yapma gereği hasıl olmuştur. Uzunca süredir şirket, aile bireyleri ve aynı zamanda hissedarı olan bizlerin manevi değerleri ve ortaklık hakları ne yazık ki yok sayılarak yönetilmekte ve kâr payı alacaklarımız dahi tarafımıza ödenmemektedir.

Şirketin kurucusu olan ve bugünlere gelmesindeki en büyük etken olan babam Sarsılmaz Aliş’in şirket yöneticileri ve diğer hissedarı tarafından hak ettiği değeri görmemesi, Sarsılmaz Silah Sanayi A.Ş.’nin bugünkü hissedarlık yapısına hukuka uygun ve adil şekilde gelmemesi, ayrıca yönetimsel sıkıntılar yaşanması beni derinden üzmektedir.

Hukuku, maddi ve manevi haklarımızı ihlal eden süreçlere bağlı olarak tarafımca verilmekte olan hukuk mücadelesi devam etmektedir. Bu süreçte babam Sarsılmaz ALİŞ’ten diğer hissedara geçmiş hisselerin bir kısmı yönünden başvurumuz üzerine Mahkeme tarafından tedbir kararı verilmiştir. Babam Sarsılmaz ALİŞ tarafından devletimize hizmet için kurulan ve bizlerin de bu duyguyu manevi olarak yüklendiği şirketimizin geldiği nokta bizler için de üzücüdür. Ben, babamın mirası olan bu şirkette gerekli saygıyı görmesi ve bu sayede anılarının, mirasının itibarına uygun şekilde yaşatılması için, hukuk mücadeleme kararlılıkla devam edeceğim. Türk Adaletine güvenim sonsuzdur.

Kaynak: https://sanayigazetesi.com.tr/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.