DOLAR
34,5063
EURO
36,4700
ALTIN
2.955,67
BIST
9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Düzce
Az Bulutlu
20°C
Düzce
20°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
21°C
Cumartesi Karla Karışık Yağmurlu
6°C
Pazar Yağmurlu
7°C
Pazartesi Az Bulutlu
8°C
REKLAM
REKLAM

Düzce Üniversitesi’ndeki Uluslararası Çalıştay Dağlık Alanlardaki Arazi Gezisiyle Sona Erdi

Düzce Üniversitesi’ndeki Uluslararası Çalıştay Dağlık Alanlardaki Arazi Gezisiyle Sona Erdi
11.09.2023 13:46
25
A+
A-

Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Koordinatörlüğü ev sahipliğinde, Avrupa Birliği Horizon Europe projesi COST (European Cooperation in Science and Technology) CA21125 – A European Forum for Revitalisation of Marginalised Mountain Areas (MARGISTAR: Marjinalleşmiş Dağlık Alanların Yeniden Canlandırılması İçin Bir Avrupa Forumu) Aksiyonu kapsamında organize edilen, WG2 (Working Group 2: Çalışma Grubu 2) Çalıştayı çerçevesinde, Efteni Gölü Sulak Alanı ve Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, Toptepe Panaroma, Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı ve Kardüz Yaylası bölgesine arazi gezisi düzenlendi.

Dağlık Alanlarla İlgili Yerel Halk ve İlgili Paydaşlarla Görüşmeler Gerçekleştirildi

Proje kapsamında dağlık alanlarla ilgili yerel halk ve ilgili paydaşlarla yerinde görüşmeler yapılarak incelemelerde bulunuldu.

Avrupa’nın 21 farklı ülkesinden 50 bilim insanı ile Türkiye’nin farklı üniversitelerinden araştırmacıların katıldığı arazi gezisinde; Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Koordinatörü Doç. Dr. Yaşar Selman Gültekin, Doç. Dr. Pınar Gültekin, Dr. Öğr. Üyesi Turgay Birtürk, Dr. Öğr. Üyesi Murat Sargıncı ve araştırma görevlileri Düzce Üniversitesi’ni temsilen katılımcılara eşlik etti.

Avrupa Birliği’nin Farklı Ülkelerindeki İyi Uygulama Örnekleri Paylaşıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Düzce Şube Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Vekili Selçuk Çömeten ve görevli personeller eşliğinde, Efteni Gölü Sulak Alanı ve Yaban Hayatı Geliştirme Sahası hakkında bilgilendirme yapılarak, Avrupa Birliği’nin farklı ülkelerinde yapılan iyi uygulama örnekleriyle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Ekoturizm Potansiyeli Değerlendirildi

Arazi gezisinin devamında dağlık alanların başlangıcında yer alan Toptepe Panaroma ziyaret edilerek alandaki ekoturizm tesislerinin faaliyetleri hakkında karşılıklı görüşmeler gerçekleştirildi. Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı’nda öğle yemeği molasının ardından araştırmacıların alanı ve şelaleyi ziyareti, gözlemler ve yerel işletmecilerle mülakatlar şeklinde devam etti.

Orman Köylüleri, Yaylacılar ve Çobanlarla Mülakatlar

Arazi gezisinde son olarak, Düzce’nin ve bölgenin en yüksek dağlık alanı olan Kardüz Yaylası, alanın orman yapısı ve ağaç türleri hakkında, çevrede yaşayan orman köylüleri, yaylacılar ve çobanlarla mülakatlar gerçekleştirildi. Yabancı araştırmacıların ilgisini oldukça çeken Kardüz Yaylası’nda Gölyaka Orman İşletme Müdür Yardımcısı Uğur Ulaş, alanla ilgili bilgilendirmede bulundu. Arazi gezisi ve incelemelerin ardından dağlık alanlardan Düzce’ye dönüş yapılarak, Düzce Üniversitesi ev sahipliğindeki uluslararası çalıştay başarılı bir şekilde tamamlandı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.